Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou
Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou
Potřebujeme:
4 kuřecí prsa, mleté černé koření, 2 PL oleje, sůl
Na omáčku: 1 / 2 papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL oleje 250 g rajčat nebo 250 ml rajčatového protlaku, 50 g zelených oliv plněných kapií, 50 g krevet (lze vynechat), sůl, trochu caymanského koření, 1 PL nasekanou petrželku, 1 konzervu chřestu (lze vynechat)
Jak na to:
Papriky, cibuli a česnek nakrájíme a opražíme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata, necháme převařit, přikryjeme pokličkou a na minimu dusíme přibližně 10 minut.
Olivy nakrájíme a spolu s garnáty přimícháme k rajčatům. Dochutíme solí, caymanským pepřem a udusíme do měka. Nakonec vmícháme petrželku. Do hrnce vložíme chřest a necháme prohřát.
Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a pečeme na horkém oleji 12-15 minut. Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, chřestem a bílým pečivem.