Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

 

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, mleté černé koření, 2 PL oleje, sůl

Na omáčku: 1 / 2 papriky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL oleje 250 g rajčat nebo 250 ml rajčatového protlaku, 50 g zelených oliv plněných kapií, 50 g krevet (lze vynechat), sůl, trochu caymanského koření, 1 PL nasekanou petrželku, 1 konzervu chřestu (lze vynechat)

Jak na to:

Papriky, cibuli a česnek nakrájíme a opražíme na oleji. Přidáme nakrájená rajčata, necháme převařit, přikryjeme pokličkou a na minimu dusíme přibližně 10 minut.

Olivy nakrájíme a spolu s garnáty přimícháme k rajčatům. Dochutíme solí, caymanským pepřem a udusíme do měka. Nakonec vmícháme petrželku. Do hrnce vložíme chřest a necháme prohřát.

Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a pečeme na horkém oleji 12-15 minut. Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, chřestem a bílým pečivem.

 

 

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus