Kuřecí prsa s mrkví na smetaně
Kuřecí prsa s mrkví na smetaně
Potřebujeme:
80 dkg kuřecích prsou, asi 6 středních mrkví, smetanu, mléko, hladkou mouku, ocet, sůl, cukr, muškátový oříšek, olej
Jak na to:
Maso prudce opražíme ze všech stran. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby maso vyčnívalo přiměřeně asi tak 1 cm. Osolíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, přidáme mrkev a zase dusíme ale už jen tak 10 min (mrkev by měla být křehká není vyvařená).
Když je mrkev křehká přidáme mléko asi tak 3 dcl a přivedeme k varu. Když začne vařit zahustíme asi 3 lžícemi hl.mouky smíchané s trochou mléka.
Po zhoustnutí pomalu přiléváme smetanu, mělo by to být husté jako omáčka. Ochuceno solí, cukrem, a asi půl lžící octa. Nakonec nastrouháme muškátový oříšek nebo pokud máte sušený, tak asi půl malé lžičky.
Jako přílohu podáváme těstoviny.