Kuřecí prsa s kari rýží a mandlemi

 Kuřecí prsa s kari rýží a mandlemi  
Potřebujeme:

Maso: 1 kg omytých a vykostěných kuřecích prsou, 2 vejce, 3 PL hořčice, vegety, červenou papriku sladkou, sůl, pepř, grilovací koření, drcený kmín, majoránka, 1 PL sojové omáčky, 0,5 dcl červeného vína, 3 stroužky česneku , olej, sterilovaná kukuřice v sirupu, mouka
Rýže: 2 šálky rýže, sůl, kari koření, olej, voda, 300 g mandlí
Jak na to:

Do misky rozbijem 2 vejce, přidáme hořčici, sůl, červenou papriku, grilovací a pepř, sójovou omáčku, víno, majoránka a olej. Rozmícháme a přidáme roztlačený česnek.
Do marinády naložíme maso a odložíme do chladničky. Ideální je připravit si maso v marinády den dopředu.
Dáme spařit mandle. Vychladnuté mandle oloupeme a nakrájíme. Mandle nasypeme na rozpáleném pánev s trochou oleje a na mírném ohni (rychle se pripálí) upražíme do zlatova. Na oleji opražíme rýži, podlejeme vodou (na šálek rýže 2 šálky vody), osolíme, přidáme kari koření a přivedeme do varu.
Když se voda odpaří na úroveň rýže, odstavné a necháme pod pokličkou dusit ještě cca 15 minut. Maso vyjmeme z chladničky a důkladně promícháme.
Rozpálit pánev s olejem a přidáme maso a kukuřici - podle chuti. Sprudka opečeme, podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, rozmícháme mouku s trochou vody, podlejeme (na zahuštění) a necháme ještě jednou přejít varem.
Při servírovaní mandlemi posypeme rýži.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus