Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou
Kuřecí prsa s arašídovou omáčkou
Potřebujeme:
600 g kuřecích prsou, sůl, bílý pepř, arašídové máslo, rýže, avokádo, drůbeží bujón, cukr, solamyl
Jak na to:
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na předem rozehřáté pánvi. Arašídové máslo dáme do hrnce, podlejeme drůbežím vývarem, necháme rozpustit a přivedeme do varu. Dochutíme solí a cukrem. Pokud je vařící omáčka řídká, můžeme ji zahustit solamylem. Avokádo rozdělíme na poloviny, vyjmeme z nich jadro a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a polovinu z nich vložíme do arašídové omáčky, kterou už nevaříme. Druhou polovinu dužniny vmícháme do uvařené rýže. Hotovou omáčku plníme do vydlabaného avokádo a s rýží podáváme k masu.