Kuřecí prsa plněné hermelínem
Kuřecí prsa plněné hermelínem
Potřebujeme:
600 g kuřecích prsou, 200 g hermelínu, 1 šlehačku, 1 lžíci hladké mouky, drůbeží vývar, 100 g strouhaných mandlí, čerstvé ovoce, olej, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme, okořeníme, naplníme polovinou hermelínu, přeložíme a zpevníme párátkem. Předplněné prsa poprášime hladkou moukou a opečeme ze všech stran dozlatova.
Maso vyjmeme a výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a krátce povaříme.Na talíři přelijeme hotové prsa šťávou a posypeme strouhanými mandlemi.
Nakonec ozdobíme šlehačkou a nakrájeným čerstvým ovocem, které krátce před podáváním rozehřejeme na trošce másla.