Kuřecí prsa na jogurtu s kari a ananasem
Kuřecí prsa na jogurtu s kari a ananasem
Potřebujeme:
kuřecí prsa, alespoň 500 ml bílého jogurtu, kari koření, citronová šťáva, sůl, mleté černé koření, olej, ananasové konzervy
Mrkový salát: mrkev, ananasové konzervy se šťávou, krystalový cukr, citronová šťáva
Jak na to:
Na marinádu potřebujete velké balení bílého jogurtu, který přelejete do mísy, do jogurtu nasypte velkou lžíci kari koření. Přidejte PL citrónové šťávy, lžičku soli a dobře promíchejte.
Kuřecí prsa omyjte, osušte, osolte, okořeňte a ostrým nožem do nich udělejte příčné zářezy. Marinujte kolik chcete, nejméně však 2-3 hodinky, ačkoli i den dopředu. Pak vše přelijte do zapékací mísy, dejte na vrch ananas z konzervy bez šťávy - trochu ananasu si nechte na ozdobu a také do mrkvového salátu. Šťávu z kompotu nevylévejte, také se dá do salátu. Pečte necelou hodinku při teplotě 250 stupňů.
Po upečení jednotlivé prsa dejte na desku, nakrájejte na příčné řízky, obložte ananasem a podávejte s rýží a mrkvovým salátem.
Mrkvový salát: Do nastrouhané mrkve přidejte zbývající kousky ananasu z konzervy, zalijte asi 1-2 dcl nálev. Přidejte lžíci krystalového cukru (nemusí být, pokud je nálev sladký) a přidejte lžíci citronové šťávy. Důkladně promíchejte a dejte odstát