Kuřecí přírodní řízek na žampónech
Použité suroviny:
600 g prsních řízků
200 g žampiónů
1 lžíce vývaru v prášku
1 lžíce vegety
1 lžička steakového koření
1 lžička kmínu
dle potřeby: voda na podlití
dle potřeby: hladká mouka nebo Solamyl
dle chuti: sůl
Jak recept připravit:
Řízky rozklepeme a osolíme. Okořeníme vegetou a steakovým kořením. Zprudka restujeme na horkém oleji.
Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme
několik minut podusit. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple. Omáčku případně ještě dochutíme kořením,
přisolíme a zahustíme ji buď 2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem.
Kuřecí řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z
šťávou se žampióny