Kuřecí pod jablkovou peřinou

Kuřecí  pod jablkovou peřinou
Potebujeme:

4 kuřecí řízky (případně krůtí), 4 plátky uzené slaniny, 2 jablka, 4 plátky tvrdého sýra, hladkou mouku na obalování, olej na opékání, sůl, mleté černé koření

Jak na to:

Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet.

Každý řízek obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran na rozpáleném oleji. Maso pokladáme na pekáč a zalijeme výpekem. Na každý řízek položíme plátek uzené slaniny a jablka.

Hotové maso podlejeme vodou tak, aby bylo ponořené ve šťávě, ale slanina s jablky už ne. Ochutíme ho solí a pepřem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Na každý řízek položíme plátek tvrdého sýra a dáme ještě na 5 minut zapéct.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus