Kuřecí pod jablkovou peřinou
Kuřecí pod jablkovou peřinou
Potebujeme:
4 kuřecí řízky (případně krůtí), 4 plátky uzené slaniny, 2 jablka, 4 plátky tvrdého sýra, hladkou mouku na obalování, olej na opékání, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Maso omyjeme, naklepeme, osolíme, okořeníme a necháme chvíli odležet.
Každý řízek obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran na rozpáleném oleji. Maso pokladáme na pekáč a zalijeme výpekem. Na každý řízek položíme plátek uzené slaniny a jablka.
Hotové maso podlejeme vodou tak, aby bylo ponořené ve šťávě, ale slanina s jablky už ne. Ochutíme ho solí a pepřem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Na každý řízek položíme plátek tvrdého sýra a dáme ještě na 5 minut zapéct.