Kuřecí pečené nohy s česnekem
Použité suroviny:
3 ks stroužků česneku
2 ks kuřecích noh s kostí
80 g Jihočeského másla
1 lžíce grilovacího koření
1 lžíce vývaru v prášku
dle chuti: kmín a sůl
dle potřeby: voda na podlití
Jak recept připravit:
Očištěné a opláchnuté kuře, osolíme zevnitř i zvenku, posypeme přiměřeným množstvím kmínu a grilovacím
kořením, obložíme plátky česneku. Kuřecí nohy pak vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla a přilijeme
trochu vody. Kuře upečeme zaklopené, za občasného přelévání šťávou – výpekem, dozlatova a to při teplotě
kolem 190 °C (na posledních 20 minut pečeme maso bez poklopu, aby se nám vytvořila chutná kůrčička). Upečené
kuřecí nohy vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, dochutíme vývarem, přecedíme,
zjemníme zbylou dávkou másla a krátce povaříme. Porce kuřete servírujeme s přílohou mírně zalité šťávou z
výpeku.