Kuřecí paprikáš s noky

šuřecí paprikáš s noky
Potrebujeme:

500 g kuřecího masa, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, sůl, smetanu na vaření, 1 p

rajčetový protlak (malý), 1  cibulu, tuk do základu, 0,5 l vody nebo vývaru 
Noky: hrubá mouka 500 g, prášek do pečiva (1/2 sáčku), hrnček mléka rozmíchaný s vajíčkem, sůl
Jak na to:

Cibulu nakrájíme a na tuku opražíme do sklovita. Hrnec dáme dole z ohňe a pridáme mletou papriku, a potom dáme zpět na oheň. Orestujeme, přidáme protlak a opět pořádně orestujeme.
Podlejeme vývarem a nebo vodou, osolíme, přidáme kmín, a když začne vřít pridáme maso. Přikryjeme a dusíme do změknutí masa. 
Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky. Měkké maso vybereme. Omáčku zjemníme smetanou. Přivedeme do varu a vložíme maso. Povaříme ješte 5-6 minut. 
Noky: Ze surovin vymícháme řidší těsto a naházíme halušky do vroucí vody.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus