Kuřecí paprikáš s noky
šuřecí paprikáš s noky
Potrebujeme:
500 g kuřecího masa, 1 lžičku mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, sůl, smetanu na vaření, 1 p
rajčetový protlak (malý), 1 cibulu, tuk do základu, 0,5 l vody nebo vývaru
Noky: hrubá mouka 500 g, prášek do pečiva (1/2 sáčku), hrnček mléka rozmíchaný s vajíčkem, sůl
Jak na to:
Cibulu nakrájíme a na tuku opražíme do sklovita. Hrnec dáme dole z ohňe a pridáme mletou papriku, a potom dáme zpět na oheň. Orestujeme, přidáme protlak a opět pořádně orestujeme.
Podlejeme vývarem a nebo vodou, osolíme, přidáme kmín, a když začne vřít pridáme maso. Přikryjeme a dusíme do změknutí masa.
Smetanu rozmícháme se lžičkou mouky. Měkké maso vybereme. Omáčku zjemníme smetanou. Přivedeme do varu a vložíme maso. Povaříme ješte 5-6 minut.
Noky: Ze surovin vymícháme řidší těsto a naházíme halušky do vroucí vody.