Kuřecí nudličky s chřestem
Kuřecí nudličky s chřestem
Potřebujeme:
500 g bílého chřestu, 4 plátky kuřecích prsou, 1 / 8 bílého vína, sůl, 1 / 2 lžičky zázvoru, 2 lžíce maizenz, 1 / 2 l vody, 1 cibule, olej
Jak na to:
Maso nakrájíme na nudličky a marinujeme alespoň 12 hodin ve směsi vína, soli, zázvoru, maizeny, vody a nadrobno nakrájené cibule. Chřest oloupeme a pokrájíme na jemné, asi 3 cm dlouhé nudličky. V hluboké pánvi rozpálit olej, vložíme nudličky chřestu, osolíme, za stálého míchání 3 minuty opražíme. Chřest vyjmeme, přidáme olej, vložíme nudličky masa a několik minut prudce opékáme. K takto připravenému masu přidáme chřest, promícháme a společně ještě asi dvě minuty opékáme. Podáváme teplé s rýží a zeleninovou oblohou.