Kuřecí maso s omáčkou
Kuřecí maso s omáčkou
Potřebujeme:
kuřecího stehno, 1 brambor, 2 mrkve, kousek kedlubny, 1 petržel, pažitka, máslo, 30 ml mléka
Jak na to:
Uvaříme si klasickou polévku - maso, mrkev, petržel, kedluben. Vaříme 1 - 2 hodiny (vodu dolíváme, aby nám polévka nevyvřela). Asi 20 minut před dovařením přidáme na kousky pokrájanou bramboru a vaříme už jen dokud se brambora neuvaří. Z polévky vyjmeme zeleninu bez brambory, přidáme mléko a rozmixujeme na hladkou omáčku. Pokud je řídká, můžeme zahustit kouskem uvařené brambory. Maso nakrájíme na kousky, přelijeme omáčkou, přidáme brambory omaštěné kouskem másla a posypeme pažitkou.