Kuřecí maso s česnekem a ananasem
Kuřecí maso s česnekem a ananasem
Pořebujeme:
4 plátky kuřecího masa (ze stehna), 3 dcl 33%-ní smetany, 2 lžíce sladké sójové omáčky, 2 lžíce slané sojové omáčky, 1 lžíci škrobové moučky, 5 až 6 stroužků česneku, konzervu ananasu
Jak na to:
Plátky masa osolíme, okořeníme, obalíme v hladké mouce a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a přikryté dusíme 10 až 15 minut.
Smetanu smícháme se sladkou a slanou sojovou omáčkou, přimícháme škrobovou moučku, prolisovaný česnek a přidáme k měkému masu. Promícháme a krátce povaříme.
Na plátky masa (na talíř) dáme kousky ananasu. Podáváme s hranolkami a velkým množstvím petrželky.