Kuřecí maso s ananasem a paprikou na čínský způsob
Kuřecí maso s ananasem a paprikou na čínský způsob
Potřebujeme:
kuřecí prsa, zelené a červené papriky, velká konzerva ananasu, maizena, sůl, mletý černý pepří, cukr, chilli omáčka na dochucení
Jak na to:
Na oleji osmahneme nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a okorenili. Nakrájíme zelené a červené papriky, otevřeme plechovku ananasu. Do ošmahnutého masa přidáme nakrájené papriky a smažíme chvilku, asi 1-2 minuty. Papriky musí být tvrdé a křupavé. Smažíme na co nejvyšším plameni. Rychle přidáme celou konzervu ananasu i se šťávou. Omáčka má být sladko-kyselá. Zahustíme maizenou, aby byla sklovitá (použijte pouze maizenu, nikoli mouku). Podáváme s rýží.