Kuřecí maso na zázvoru
Kuřecí maso na zázvoru
Potřebujeme:
375 g kuřecích prsou, 3 kuřecí játra, 5 ks mladých cibulí, 50 g čerstvého zázvoru, 2 PL rostlinného oleje, 2 PL sušených čínských černých hub, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 PL sójové omáčky a 1 PL medu
Jak na to:
Čínské houby namočíme na 20 minut do vody. Na středním plameni rozehřejeme na pánvi olej a přidáme nakrájené kuřecí maso a játra Za stálého míchání smažíme 5 minut. Maso a játra vyjmeme a odložíme stranou. Scedíme houby. Na druhé pánvi osmažíme cibuli do měka. Přidáme česnek a houby a za stálého míchání 1 minutu smažíme, přidáme nakrájený zázvor, játra a kuřecí maso. Sójovou omáčku smícháme s medem a směsí přelijeme kuře. Přidáme nakrájené mladé jarní cibulky a promícháme.