Kuřecí maso na jemném čína koření
Kuřecí maso na jemném čína koření
Potřebujeme:
kuřecí prsa, PRR, zmrazenou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev), sójovou omáčku, pepř, jemné čína koření, trochu mouky na zahuštění, sůl, rýži
Bramborové placky: brambory, česnek, vejce, pepř, sůl, mletý kmín, hladkou mouku
Jak na to:
Pór nakrájíme na kolečka, na trošce oleje jej podusíme, přidáme umyté a na kostky pokrájená kuřecí prsa. Narychlo je udusíme,přidáme sójovou omáčku, pepř, sůl, čína koření. Přisypeme zmrazenou zeleninu, podlejeme vodou a dusíme pod pokličkou cca 30 minut.
Potom jemně poprášíme moukou a ještě pár minut necháme povařit. Mezitím si uvaříme přílohu rýži a ještě malé bramborové placky, které se dělají na pánvi na lívance. Brambory si oloupeme nastrouháme na jemno, také na jemno nastrouháme česnek, přidáme 1-2 vejce, pak sůl, mletý kmín, pepř. Zahustíme hladkou moukou. Panvici si rozehřejeme a pečeme malé placky.