Kuřecí maso na jehle s omáčk
Kuřecí maso na jehle s omáčkou
Potrebujeme:
400 g kuřecích prsou, 1 jablko, 1 stroužek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citronové šťávy, 1 lžičku kari, 1 velkou mrkev, sůl, 1 červenou a 1 zelenou papriku, 2 malé cibule, 12 kusů plátků prorostlou slaninu, 2 lžíce sladké smetany, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 12 menších plátků. Česnek prolisujem do mísy, přidáme 4 lžíce oleje, citronovou šťávu, kari a dobře promícháme. Maso vložíme do marinády, promícháme a necháme stát asi hodinu.
Očištěnou mrkev nakrájíme na šikmé oválky, které povaříme ve slané vodě asi 3 minuty. Papriku nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a rozdělíme na 8 dílů.
Kuřecí maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Každý kousek masa zabalíme do plátků slaniny.
Na jehlu nabodneme 3 závitky, střídavě je prokládáme zeleninou, tak aby byla na začátku i na konci jehly. Osolíme, okořeníme a opékáme 8-10 minut za občasného otáčení.
Během opékání potíráme marinádou. Připravíme si omáčku z jablek s kari kořením, která se velmi hodí k tomuto jídlu.
Do výpeku přidáme citrónovou šťávu, 125 ml vývaru, nakrájené nebo nastrúhané jablko, které rozvaříme v omáčce. Ochutíme medem, citronovou šťávou a kari. Omáčku zjemní 2 lžícemi smetany.