Kuřecí lahůdka s omáčkou

 

Kuřecí lahůdka s omáčkou

Potřebujeme:

4 porce

120 g kuřecích jater, 120 g kuřecích prsíček, 100 ml šlehačky 1 ČL koření  ( majoránku, bobkový list, tymián, bazalka, hřebíček, muškátového oříšku a květu a bílého pepře), špetku postrouhané citr.kůry, 4 plátky slaniny, 50 ml koňaku, máslo na vytření formiček, salát na ozdobu, sůl, mleté černé koření

Omáčka: 2 červené cibule, 200 ml červeného vína, podle potřeby olej, 2 PL brusinkové nebo rybízové marmelády, ½ ČL mletého bílého pepře, sůl

Jak na to:

Kuřecí maso a játra nakrájíme na drobné kousky. Maso důkladně rozmixujeme v mixéru, dokud se nezačne hmota spojovat. Osolíme, okořeníme, za stálého míchání přidáme po lžičce smetanu a koření. Nakonec přidáme citr.kůru, pokrájené játra, koňak a pomalu utřeme dohladka.

Formičky  vytřeme  máslem, vyložíme slaninou a naplníme směsí. Formičky důkladně uzavřeme, vložíme je do nádoby s vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 150 C asi 50 min. Hotovou paštiku necháme v chladničce do druhého dne ztuhnout.

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém oleji. Zalijeme červeným vínem, osolíme, okořeníme a za občasného míchání dusíme doměka. Omáčku podle potřeby podlejeme trochou vody. Nakonec přidáme marmeládu a omáčku necháme vychladnout. Paštiku podáváme přelitou omáčkou se zeleným salátem.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus