Kuřecí krídelko s brokolicí
Kuřecí krídelko s brokolicí
Potřebujeme:
4 kuřecí křídla, 150 g brokolice, 250 ml smetany na vaření, mleté černé koření, sušené polévkové koření, provensálské koření, grilovací koření, olivový olej a sůl
Jak na to:
Osolené a okořeněné křídla z obou stran orestujeme na olivovém oleji. Očištěnou brokolici pokrájíme na drobné kousky a pár minut povaříme ve slané vodě. V pánvi přivedeme do varu smetanu, osolíme, přidáme sušené polévkové koření, provensálské bylinky a na závěr scezenou brokolici. Vše necháme přejít varem a odstavíme. Orestované maso rozložíme na dno zapékací misky, přelijeme brokolicovou omáčkou a dáme zapéct při 180 ° C, dokud povrch nedostane zlatavý nádech. Křídelko můžeme servírovat bez přílohy, ale výborně chutnají i s vařenými bramborami.