Kuřecí kari rizoto se sýrem
Kuřecí kari rizoto se sýrem
Potřebujeme:
kuřecí maso 200 g, 1 až 2 hrnky rýže (nebo 2 varné sáčky rýže), kari koření, sýr (trojúhelníkový), malá cibule, olej, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Kuřecí maso si narežeme na nudličky, resp. kostky a cibuli nasekáme nadrobno. Na oleji opražíme cibuli, po chvilce přidáme maso a opečeme ho. Maso osolíme a okořeníme pepřem a kari kořením. Když je maso opečené podlejeme ho vodou a do hrnce dáme sýr (2-3 trojuholníčky nebo podle chuti) a necháme ho tam roztát. Na konec přidáme spařenou rýži, osolíme nebo přidáme vegetu pokud třeba. Dolejeme vodou, tak aby byla více než rýže. Hrnec přikryjeme a vaříme 10-15 min na mírném ohni. Pokud voda již ubude a rýže ještě není měkká doplňte troškou vody. Pokud máte rýži ve varných sáčcích, ty si dejte zvlášť vařit a nakonec ji přidejte k masu. Posypeme petržlenovou natí a podáváme.