Kuřecí ďábelská prsa se zeleninou
Použité suroviny:
600 g kuřecích prsou | 1/4 menší hlávky zelí | 1 červená a 1 zelená paprika | 1 špalíček pórku | 0,5 dl
bílého suchého vína | 5 stroužků česneku | 2 lžíce sojové omáčky | 1/2 lžičky pálivé paprikové omáčky nebo
několik kapek tabasca | 2 lžičky solamylu | 2 lžíce oleje | 0,8 dl vývaru nebo teplé vody
Jak recept připravit:
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, vložíme do misky, zakapeme sojovou a paprikovou omáčkou nebo tabascem.
Přidáme utřený česnek a zasypeme solamylem. Promícháme a necháme v chladu odležet. Poté na pánvi na oleji
maso orestujeme (asi 3 minuty), vyjmeme a přendáme do tepla. Pórek nakrájíme na kolečka, zelí na kostičky a
papriky na nudličky. Zeleninu vložíme do tuku zbylého po restování a za stálého míchání ji lehce osmahneme,
podlijeme vínem, vývarem (případně vodou) a podle chuti ještě zakápneme sojovou omáčkou. Necháme dusit pod
pokličkou asi 6 minut. Pak do zeleniny vmícháme maso a necháme krátce prohřát.