Kuřecí chop-suey (šopsú)
Kuřecí chop-suey (šopsú)
Potřebujeme:
4 PL sojové omáčky, 2 Ml cukru, 500 g kuřecích prsou, 3 PL oleje, 2 rozštvrtené cibule, 2 rozmělnění stroužky česneku, 350 g klíčků fazole mungo, 3 ML sezamového oleje, 1 PL škrobu, 3 PL vody, 4,25 dcl kuřecího vývaru
Jak na to:
Smícháme sójovou omáčku s cukrem a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a ty necháme marinovat v sojové směsi asi 20 minut. Ve woku rozehřejeme olej a maso smažíme asi 2-3 minuty do zlatohněda. Přidáme cibuli a česnek a smažíme další dvě minuty. Přidáme klíčky a dusíme 4-5 minut, potom přidáme sezamový olej. Smícháme škrob s vodou na hustou pastu. Do woku přidáme vývar, pastu ze škrobu a přivedeme k varu. Mícháme pokud omáčka nezhoustne.