Kuře v hořčičné omáčce
Kuře v hořčičné omáčce
Potřebujeme:
1 naporcované kuře, 700 ml kuřecího vývaru, 1 svazek pažitky, 1 PL středně pikantní hořčice, 1 PL kremžskej hořčice, 1 / 2 ČL mleté kurkumy, 150 g husté kyselé smetany, 1-2 ČL maizena, černé mleté koření, sůl, 100 g zavařovačky okurek, cukr
Jak na to:
Naporcované kuře omyjeme a asi 25 minut povaříme při středně vysoké teplotě ve vývaru.
Oba druhy hořčice, kurkumu, hustou kyselou smetanu a maizenu dohladka utřeme s pažitkou pokrájenou na kousky tlusté přibližně 2 cm a podle potřeby dochutíme solí a mletým černým pepřem.
Uvařené kuře odstavíme, vývar slijeme a odložíme.
Asi 400 ml vývaru dáme vařit a opatrně k němu metličkou vyšleháme hořčičný krém. Krátce povaříme, dochutíme solí, černým mletým pepřem a špetkou cukru.
Vychladnuté kousky kuřete vykostíme a zbavíme kůže. Jednotlivé porce přelijeme hořčicovou omáčkou a posypeme na kousky pokrájenými sterilizovanými okurkami.