Kuře se zeleninovou nádivkou
Kuře se zeleninovou nádivkou
Potřebujeme:
1 kuře, 1 rohlík, 100 g mrkve, 60 g celeru, 50 g petržele, 100 g květáku, 1 vejce, 30 g másla, sůl, trocha strouhanky, citronovou šťávu
Jak na to:
Kuře omyjeme a osolíme, játra a srdce z kuřete rozemeleme. K mletým drobům přidáme na malé kostky pokrájený rohlík, postrúhanou mrkev, celer, petržel a posekaný květák. Potom přimícháme máslo vymíchané se žloutky, osolíme a nakonec nádivku podle potřeby zahustíme strouhankou a skypříme vyšlehaným bílkem.
Připravené kuře naplníme nádivkou, dáme na pekáč a v troubě upečeme. Během pečení podle potřeby podléváme horkou vodou.
Ještě před dopečením můžeme kuře obložit plátky zeleniny a dopéct.
Hotové kuře rozdělíme na porce a obložíme zeleninou, kterou pokapeme citronovou šťávou. Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.