Kuře se pomerančích

Kuře se pomerančích

Potřebujeme:

1 kuře, 5-6 pomerančů, 2 stroužky česneku, 2 cibule, 3 PL másla nebo margarínu, sáček mletých mandlí, ½ čajové šálky rozinek, na špičku nože zázvor, mletý hřebíček, šafrán, 1 šálek vody nebo bílého vína, sůl, černý pepř

Jak na to:

Dobře očištěné a umyté kuře natřeme pomocí pírka rozpuštěným  v másle, do kterého jsme nejprve zamíchali sůl, pepř a hřebíček. Takto připravené kuře dáme do předem zahřáté trouby a 

při teplotě 200 C pečeme asi 15 minut.

Omyté rozinky zalejeme vřelo vodou a dáme odstát. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Zbytek másla nebo margarínu dáme do pánve a opečeme cibuli s česnekem do zlatova.

Zalijeme šťávou ze  tří pomerančů, přidáme 1 šálek vody nebo bílého vína, šafrán zabarvíme do zlatova a rozehřejeme. Přidáme osušené rozinky a mleté mandle a dáme šťávu povřít.

Kuře, které se peče nebo griluje, zaléváme během dalších 15-20 minut touto šťávou. Grilované kuře položíme na mísu, obložíme zbytkem pomerančů krájený na kolečka. Podáváme s rýží a hlávkový salátem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus