Kuře s nektarinkovou omáčkou
Kuře s nektarinkovou omáčkou
Potřebujeme:
4 kuřecí řízky, sůl, mleté černé koření, 1 lžíci másla, kari koření, 1 dcl bílého vína, 2 nektarinky, 10 mandlí, 2 cl pomerančového likéru, 1 lžičku solamylu
Jak na to:
Umyté a osušené řízky jemně naklepeme, potřeme kořením a na másle upražíme do zlatova. Zalijeme bílým vínem, přikryjeme a při střední teplotě dusíme asi 25 minut.
Mezitím oloupeme nektarinky, vypeckujeme je a pokrájíme na plátky. Mandle zalijeme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na proužky a opražíme na suché pánvi.
Maso vyjmeme, výpek zalijeme likérem, omáčku rozmícháme se solamylem a ochutíme.
Nektarinky a kuřecí maso ohřejeme v omáčce a podáváme posypané mandlemi.