Kuře s mandlovou nádivkou a bramborovým salátem
Kuře s mandlovou nádivkou a bramborovým salátem
Potřebujeme:
1 kuře, 3 starší housky, 100 ml mléka, 50 g slaniny, 2 vejce, sůl, petrželová nať, 40 g loupaných mandlí, 50 g másla,, Bramborový salát:, ½ kg brambor, 2 sterilované okurky, 2 jablka, 100 g mrkve, 50 g celeru, 50 g hrášku, 100 g tatarské omáčky, 50 ml bílého jogurtu, 50 g sterilizované kukuřice, ocet, cukr, sůl
Jak na to:
Náplň: housky nakrájejte na menší kostky, zalijte mlékem, přidejte vejce, sůl ,nakrájenou opečenou slaninu, petrželku, nahrubo posekané mandle a promíchejte.
Kuře očistěte, osolte, naplňte nádivkou a jehlami dobře uzavřete. Vložte do pekáče, mírně podlejte vodou, navrch dejte vločky másla a předehřáté troubě při mírné teplotě pečte doměka. Při pečení kuře podlévejte výpekem a podle potřeby i vodou.
Bramborový salát:
Brambory uvařte den předem, po vychladnutí oloupejte, nakrájejte na menší kostky a dejte do mísy. Celer a mrkve Nakrájejte na menší kostky, uvařte v sladkokyselém nálevu doměka, sceďte a nechte vychladnout. Jablka nakrájíme, okurky nahrubo nastrouhejte. Všechny přísady včetně odkapání kukuřice přidejte k bramborám, osolte, okořente, okyselte octem, podle chuti doslaďte a smíchejte s tatarskou omáčkou a bílým jogurtem.