Kuře s kysaným zelím
Kuře s kysaným zelím
Potřebujeme:
20dkg anglické slaniny, 1 kg kysaného zelí, hrst cukru (8 dkg), 1 kuře, kmín, sůl
Nálev: 2 dcl červeného vína, 3 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic sojové omáčky
Jak na to:
Na dno pekáče poklademe na plátky pokrájené anglickou slaninu. Na slaninku dáme kysané zelí a pocukrujeme hrstkou cukru. Na zelí poklademe kousky kuřete. Každý kousek osolíme a posypeme kmínem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby. Mezitím si smícháme nálev. Po 15-ti min polijeme kuře nálevem. Dáme péct zakryté poklicí nebo alobalem na cca. 40 minut, poté odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut, dokud se nedělá tmavá kůra. Jako přílohu můžeme podávat brambory nebo těstoviny.