Kuře s kysaným zelím

Kuře s kysaným zelím

Potřebujeme:

20dkg anglické slaniny, 1 kg kysaného zelí, hrst cukru (8 dkg), 1 kuře, kmín, sůl

Nálev: 2 dcl červeného vína, 3 polévkové lžíce medu, 5 polévkových lžic sojové omáčky

Jak na to:

Na dno pekáče poklademe na plátky pokrájené anglickou slaninu. Na slaninku dáme kysané zelí a pocukrujeme hrstkou cukru. Na zelí poklademe kousky kuřete. Každý kousek osolíme a posypeme kmínem. Dáme na 15 minut zapéct do trouby. Mezitím si smícháme nálev. Po 15-ti min polijeme kuře nálevem. Dáme péct zakryté poklicí nebo alobalem na cca. 40 minut, poté odkryjeme a pečeme ještě asi 15 minut, dokud se nedělá tmavá kůra. Jako přílohu můžeme podávat  brambory nebo těstoviny.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus