Kuře s kukuřicí a hráškem
Kuře s kukuřicí a hráškem
Potřebujeme:
1 kuře, malé balení rozinek, 1 konzervu kukuřice, 1 zmražený hrášek, 1 šlehačku, máslo, bylinková sůl, mletý černý a mletý bílý pepř, petrželku
Jak na to:
Kuře nakrájejte na porce, osolte bylinkovou solí, Okořeňte mletým černým a mletým bílým pepřem z obou stran a nechte chvilku odstát.
Na pánvi roztavíme asi třetinu obyčejného másla a kuřecí kousky na něm zprudka osmahneme. Maso dejte do jénské mísy nebo pekáče a dosud na výpeku orestujte scezenou kukuřici, zmrazený hrášek a rozinky alespoň takových 7-8 minut.
Až bude zelenina s rozinkami orestovaná, nasypte ji i s celým výpekem na kuřecí maso, přidejte šlehačku, ještě jednou posypte černým a bílým pepřem a dejte do horké trouby dopéct. Pečte při teplotě 250 stupňů asi 30-45 minut.