Kuře s kari kořením
Kuře s kari kořením
Potřebujeme:
1 větší kuře, 60 g másla, 40 g cibule, na špičku nože kari koření, 1 nakyslé jablko, 30 g hladké mouky, 2 dcl smetany
Jak na to:
Očištěné kuře omyjeme, rozčtvrtíme a osušíme. Osolíme a na rozpáleném másle opečeme do červena po obou stranách.
Potom vyjmeme a do másla přimícháme nadrobno posekanou cibuli, kari koření a přidáme opečené kuře. Podlejeme horkou vodou a přikryté dusíme.
Jablko oloupeme, postrouháme a přidáme ke kuřeti. Vše udusíme do měka. Pak kuře vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, podlejeme horkou vodou a nakonec přimícháme sladkou smetanu. Chvíli povaříme a hotovou omáčku prolisujeme.
Kuře poklademe na mísu, polijeme omáčkou a podáváme s přílohou různého druhu.