Kuře s hořčicovou kůrou
Kuře s hořčicovou kůrou
Potřebujeme:
máslo na vymazání formy, kuře (cca 1,5 kg), sůl, mleté černé koření, 1 / 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 PL másla nebo margarínu, 75 g čerstvých drpboů z bílého chleba nebo strouhanky, 2 PL čerstvé petrželky , 4 PL majonézy případně tatarské omáčkay,2 lžičky typu Dijon (pikantní) hořčice
Jak na to:
Kuře omyjeme a naporcuje. Gril nebo horní zahřívání v troubě zapneme na 250 ° C. Ohnivzdornou mísu vymastíme máslem. Naporcované kuře osolíme, okořeníme a vložíme do mísy kůží dolů. Grilujeme asi 20 minut v 15 cm vzdálenosti od tepelného zdroje, dokud kousky kuřete pěkne nezhnědnou, a nejsou téměř hotové.
Asi v polovině pečení kusy kuřete obrátíme. Zatímco se kuře peče (griluje), nasekáme cibuli, česnek a petrželku nadrobno. V malém hrnci na mírném ohni rozpustím máslo, přidáme cibuli a česnek a dusíme pod pokličkou asi 5 min (občas promícháme).
Po udušení cibulky a česneku přidáme petrželku, strouhanku nebo čerstvé drobky a odstavíme hrnec bokem. Smícháme majonézu s hořčicí. Po uplynutí 20 minut kuře zase obrátíme kůží dolů a grilujeme ještě 5 min.
Kuře opět otočíme, natřeme hořčično-majonézovou směsí. Posypeme petržlenovou směsí a dáme pod gril ještě asi na 3 min zapéct, dokud se nevytvoří hnědavá kůra. Hotové kuře podáváme s bramborem nebo kroketamy.