Kuře s estragonem

 Kuře s estragonem

Potřebujeme:

1 kuře, 2 lžíce citronové šťávy, 2 větvičky estragónu může být i sušený, 40 g másla, 2 lžíce posekané šalotky, 125 ml červeného vína, 250 ml slepičího bujónu, 4 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžíci kremžské horčice, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté osušené kuře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mletým bílým pepřem.

Do břišní dutiny vložíme estragon a v horkém másle kuře ze všech stran opečeme. Přidáme šalotku a krátce podusíme. Podlejeme vínem a horkým bujónem a přikryté dusíme asi 45 minut.

Udušené kuře vyjmeme a odložíme do tepla.

Smetanu, žloutky a hořčici dobře utřeme a přidáme do výpeku. Omáčku už nevaříme, pouze rozehřejeme.

Kuře naporcujeme a podáváme s rýží nebo s opékanými bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus