Kuře s estragonem
Kuře s estragonem
Potřebujeme:
1 kuře, 2 lžíce citronové šťávy, 2 větvičky estragónu může být i sušený, 40 g másla, 2 lžíce posekané šalotky, 125 ml červeného vína, 250 ml slepičího bujónu, 4 lžíce zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžíci kremžské horčice, mletý bílý pepř, sůl
Jak na to:
Omyté osušené kuře osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme mletým bílým pepřem.
Do břišní dutiny vložíme estragon a v horkém másle kuře ze všech stran opečeme. Přidáme šalotku a krátce podusíme. Podlejeme vínem a horkým bujónem a přikryté dusíme asi 45 minut.
Udušené kuře vyjmeme a odložíme do tepla.
Smetanu, žloutky a hořčici dobře utřeme a přidáme do výpeku. Omáčku už nevaříme, pouze rozehřejeme.
Kuře naporcujeme a podáváme s rýží nebo s opékanými bramborami.