Kuře s česnekovou nádivkou pečené v zelí
Kuře s česnekovou nádivkou pečené v zelí
Potřebujeme:
1 kuře
Náplň: 2 rohlíky, 1 vajíčko, lžíci másla, slaninu, sůl, pepř, 3 stroužky česneku, trochu mléka, 0,5 kg kysaného zelí, kmín, sůl, trocha oleje, 1 velkou cibuli
Jak na to:
Lžíci másla utřeme s trochou soli a vajíčkem. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky, pokrájenou slaninu, pepř, prolisovaný česnek a trochu mléka. Dobře zamícháme, aby se suroviny spojily.
Kuře dobře omyjeme, osolíme a naplníme. Uzavřeme jehlou, nebo pevně zešijeme.
Okořeníme kmínem a dáme do skleněné mísy nebo hlubšího pekáče. Podlejeme vodou a dáme péct. Podléváme výpekem.
Po půlhodině pečení přidáme do nádoby s kuřetem kvašené zelí a podle potřeby přidáme vodu. Kuře i podle potřeby obrátíme a pečeme doměka.
Nakonec osmažíme do růžova na troše oleje pokrájenou cibuli a promícháme se zelím. Vypneme troubu a necháme 10 minut. Podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.