Kuře s bylinkovou nádivkou

 Kuře s bylinkovou nádivkou  
Potřebujeme:

1 středně velké kuře, trochu citronové šťávy, 50 g másla, 3 vejce, trochu mléka, 100 g kuřecí jater, 2 PL kopcovité posekaných bylinek - Petrželová nať, pažitka, estragon, bazalka, sůl, čerstvě rozemletý pepř, špetka kmínu.
Jak na to:

Kuře zevnitř i zvenku potřete citronovou šťávou a nechte odležet, než připravíte nádivku. Rožky pokrájejte na kolečka, trochu jej opražte na polovině másla a dejte do mísy. Necelé 2 dl mléka rozmíchejte se žloutky, s posekanými bylinkami, rozmělňování játry, posolte, Okořeňte, přidejte kmín. Kuře naplňte nejprve zevnitř, pak i pod kůži. Kuře zašijte posolte a dejte na pekáč, obložte ho kousky zbývajícího másla a dejte péct do předehřáté trouby ,nejprve přikryté alobalem, ke konci pečení odkryté. Občas podlejte trochou horké vody a šťávou z kuřete. Podávejte s bramborovým pyré s posekanou pažitkou. K tomu salát a plátky křehké ředkvičky.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus