Kuře provensálské na smetaně
Použité suroviny:
1 celé kuře
5 - 6 stroužků česneku
dle chuti provensálské koření
sůl
troška oleje /nemusí být/
250 ml smetany ke šlehání, popř. hladká mouka
Jak recept připravit:
Kuře očistíme, omyjeme, tradičně osolíme a vložíme do pekáčku /můžeme pod kuře kápnout trošku oleje/.
Přidáme prolisovaný česnek - ke kuřeti na pekáček, né na kuře. Kuře posypeme provensálským kořením, pokud
možno přikryjeme a pečeme v troubě. Před dopečením kuře přelijeme smetanou a již odkryté dopečeme.
Můžeme i omáčku trošku zahustit, - výpek z kuřete přelijeme zvlášť do kastrůlku, smetanu rozšleháme s
trochou mouky a společně s výpekem provaříme a přelijeme zpět na kuře