Kuře pod peřinou
Kuře pod peřinou
Potřebujeme:
1 menší kuře, 3-4 starší hohlíký, 2 vejce, 2 dcl mléka, 1 menší cibulku, 2-3 stroužky česneku, petržl.ňať, olej, pepř, sůl, mletou červenou papriku, vegetu, příp. i pokrájenou šunku nebo kuřecí játra
Jak na to:
Kuře zbavíme kůže a omyjeme. Pekáč polijeme trochou oleje. Poukladáme kuře, které osolíme a posypeme paprikou. Můžeme přidat i pepř.
Rohlíky pokrájíme na drobno a vložíme do misky. Polijeme mlékem a promícháme (musí být dobře napuštěné mlékem). Do druhé misky dáme asi 4-5 PL hladké mouky, dvě celá vejce a pořádně promícháme. Nastrouháme cibulku a česnek. Přidáme napuštěné rohlíky, petrželku, lžičku vegety, mleté papriky, podle chuti černého pepře, trošku soli a dobře promícháme.
Pak navrstvíme na kuře. Přikryté dáme do vyhřáté trouby péct. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Pečeme asi 45 minut přikryté, pak dáme alobal dolu a dopečeme asi 15 minut, než se začne povrch troška pripekať.