Kuře po provensálsku
Kuře po provensálsku
Potřebujeme:
1 kuře, sůl, 70 g uzené slaniny, 1 lžíci hladké mouky, 3 lžíce oleje, 0,2 l bílého vína, 0,2 l masoxového vývaru, tymián, bobkový list, 2 rajčata, pepř, rozmarýn, zelenou petrželku
Jak na to:
Kuře rozporcujeme a osolíme. Obalíme plátky uzené slaniny, které připevníme nití nebo jehlou.
Poprášime hladkou moukou a prudce opečeme na rozehřátémt oleji.
Podlejeme bílým vínem a masoxovým vývarem. Přidáme tymián, bobkový list, pokrájená rajčata a 2-3 zrnka pepře.
Přikryjeme a udusíme téměř do měka. Potom přidáme čerstvý rozmarýn a dodusíme.
Podáváme s nadrobno posekanou petrželkou.