Kuře po Japonsku
Kuře po Japonsku
Potřebujeme:
2 petržele, 2 mrkve, olej, 2 pórky, 1 upečené kuře, masový vývar, sůl, 1 lžíce tekutého polévkové koření
Jak na to:
Očištěné kuře osolte a přešpikujte proužky slaniny. Kuře dorůžova opražte pokrájánou kořenovou zeleninu a cibuli, přidejte všechny koření, očištěnou citrónovou kůru, trochu masového vývaru a ocet. Do tohoto základu vložte připravené kuře a přikryjte duste v troubě do měkka. Během dušení podlévejte polévkou nebo horkou vodou. Kuře vyndejte ze šťávy a položte na teplé místo. Z mouky, sádla a cukru připravte červenou zápražku. Nakonec omáčku okyselte citronovou šťávou, přilejte červené víno a ještě trochu povařte. Kuře můžete před podáváním rozdělit na menší porce a šťávu nalijte do omáčky. Podávejte s dušeným červeným zelím a smažené bramborové krokety.