Kuře po italsku
Kuře po italsku
Pořrebujeme:
kuřecí stehna, sůl, mleté černé koření, olej, mletou červenou papriku sladkou, česnek, kousek másla, šlehačku, velký rajčatový protlak, olivy, petrželku, 1 KL bazalkového pesta (pokud máte), 1,5 PL krystalového cukru
Jak na to:
Kuřecí stehna omyjte, osušte, osolte a posypte pepřem. Nechte chvilku odstát a, dosud dejte do většího hrnce máslo nebo olej. Kuřecí stehna zprudka z obou stran opečte. Poté je podlejte vodou a nechte dusit do měkka pod pokličkou.
Když je maso udušené, přidejte velký rajčatový protlak, šlehačku máslo pro zjemnění chuti, česnek, sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř a nechte vše vařit na slabém ohni.
Nakrájejte čerstvou petrželovou nať, olivy, pokud máte, přidejte bazalkovú pastu. Dejte všechno do hrnce a nechte chvilku vařit. Na závěr vaření přidejte krystalový cukr podle chuti a nechte přejít varem. Podávejte se špagetami.