Kuře po francouzsku

Kuře po  francouzsku

Potřebujeme:

1 kuře, sůl, pepř, 1 kyselou pochoutkovou smetana, 1 lžička hořčice, 1 lžíce solamylu, 200 g uzeného tvrdého sýra, 1,5 dl bílého vína, máslo, olej

Jak na to:

Kuře rozporcujeme.

Na pánev dáme máslo a olej, na kterém opražíme kuře. Přidáme pepř, sůl, trochu podusíme.

Pokud je kuře měké, vyjmeme ho z pánve a dáme ho na pekáč.

Do výpeku dáme solamyl  rozmíchaným v bílém víně a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme sýr trochu roztát a nakonec přidáme smetanu smíchanou s hořčicí. Vše zamícháme a tuto směs nalijeme na kuře, které jsme dali na pekáč a necháme v troubě zapéct.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus