Kuře Pardubické s chřestem
Použité suroviny:
2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína
dle chuti: sůl a pepř
2 konzervy rajčat i s tekutinou
8 kuřecích prsíček
200 g anglické slaniny
100 g čerstvého nebo mraženého chřestu
bylinky: tymián, rozmarýn, estragon a bazalka
50 g Jihočeského másla
100 ml smetany ke šlehání
100 ml bílého vína
1 ml citrónové šťávy
Jak recept připravit:
Z poloviny prsíček nameleme hladkou hmotu, kterou smícháme se smetanou, vínem, citrónovou šťávou, solí a
pepřem. Druhou půlku prsíček naklepeme, naplníme fáší, přidáme nadrobno posekaný zblanšírovaný chřest,
přehneme a konce spíchneme jehlou k sobě. Obalíme slaninou a opékáme na pánvi na másle nebo na grilu asi 10
minut.