Kuře opečené na rýži
Použité suroviny:
1 kuře, 2 vejce, olej na smažení rýže, mořské řasy nori Omáčka: 1 sklenka rýžového vína, půl sklenky
sójové omáčky, 1 lžička cukru, půl lžičky glutasolu.
Jak recept připravit:
Bílé kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. Namočíme je do připravené omáčky. Omáčku připravíme svařením
vína, sójové omáčky, cukru a glutasolu. Omáčku vaříme tak dlouho, až se její obsah zmenší na polovinu. Potom
ji zchladíme a ponoříme do ní maso z kuřete. Maso osmažíme na rozehřátém oleji, znovu namočíme do omáčky a
opět osmažíme. Mezitím připravíme míchaná vajíčka. Nori nakrájíme na drobné plátky. Na horkou rýži pokládáme
maso, sypeme je nakrájenými řasami a navrch přizdobíme míchanými vejci.