Kuře netradičně
Kuře netradičně
Potřebujeme:
1 kuře, 1 lžíci rajčatového protlaku, 15 malých cibulí, 15 malých žampionů, 100 ml bílého vína, 100 ml vývaru, 50 g másla, 1 stroužek česneku, 10 g hladké mouky, mletý pepř, sůl, olej, petrželku
Jak na to:
Omyté osušené kuře rozporcujeme a ze všech stran opražíme na oleji dozlatova. Opečené maso vyjmeme a odložíme na teplé místo.
Do výpeku z kuřete přidáme rajčatový protlak, osolíme, okořeníme, posypeme hladkou moukou a krátce orestujeme, pokud mouka neztmavne.
Na rozehřátém másle podusíme dohněda cibulky a žampiony. K rajčatové omáčce přidáme opéčené maso, podušené na cibulce, žampiony a rozmělněný česnek.
Přilijeme bílé víno a vývar a vše pomalu dusíme doměka. Hotové porce uložíme na horkou mísu, obložíme žampiony a cibulku a polijeme omáčkou.
Podáváme posypanou petrželkou a
s opečeným chlebem.