Kuře na způsob varoise
Kuře na způsob varoise
Potřebujeme:
1 velké, masité kuře, 2 česneku, 1 větvička rozmarýnu, 3-4 sušené stoneky fenyklu, 2 bobkové listy, 1 svazek tymiánu, 2 lístky šalvěje, 0, 5 sklenice olivového oleje, 3 PL olivového oleje na opečenou, 2-4 kapky(anízovky), sůl, pepř
Jak na to:
Očištěné kuře zevnitř osolte, okořeňte a ze všech stran opečte na oleji. Zbývající olej nalijte na dno pekáče (nejlépe hliněných), dno pokryjte bylinkami a na ně položte kuře.
Celé stroužky česneku rozložte kolem kuřete, dochuťte 2-4 kapkami pastisu. Přikryjte a dejte na hodinu péct do vyhřáté trouby. Vyjměte z trouby, postavte na stůl a až potom abyste odhalily.