Kuře na způsob kachny a české knedlíčky


Kuře na způsob kachny a české knedlíčky

Recepty »Kuřecí maso

27.5.2008

Potřebujeme:

kuře, kyselé zelí, olej, cibule, kmín, sůl

Knedlíčky: 450 g hrubé mouky, 2 žloutky, 3 housky, lžička másla, 1 1 / 2 lžičky prášku do pečiva, 3 dcl mléka, sůl

Jak na to:

Kysané zelí opláchněte a nechte odtéci. Do pekáče dejte na spodek trošku oleje a strouhanky. Kysané zelí nacpěte do dutin kuřete kolik se jen vejde, zelí bude mít nezaměnitelnou chuť nasáklé šťávou z kuřete. Kuře sepněte dvěma jehlicema, nebo obyčejnými špajlemy. Do pekáče dejte kyselé zelí, která vám zůstalo, posypte kmínem, na to pokrájajte celou cibuli nakrájenou na kostičky. Na cibuli položte kuře a osolte ho a okořeňte. Podlejte vodou a dejte do trouby péct na 1,5 hodinky.

České Kuličky: Do větší mísy si odvážíte 450 g hrubé mouky, přidáme nakrájené na drobné kostičky housky, lžičku prášku do pečiva, sůl, mléko, rozpuštěné máslo, 2 žloutky a vypracujeme těsto. Bochník těsta si rozdělíme na tři části a vyformujte je do knedlíků. Do hrnce dáme horkou  vodu a kuličky dáme vařit. Když je dáte do vroucí vody, tak je ihned odlepte ode dna, a sem-tam s nimi zamíchejte s cílem aby se nepřilepili. Nechte je vařit od vhození do vařící vody rovných 20 minut. Po 20.ti minutách jsou knedlíky uvařené.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus