Kuře na zelí s nádivkou

Kuře na zelí s nádivkou
Potřebujeme:

1 středně velké kuře, 500 g kysaného zelí, 200 g jater, 4 vejce, 5 rohlíků, 1 větší cibuli, olej, vegety, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme z obou stran osolíme. Z jater, vajec, cibule a rohlíků připravíme nádivku, kterou podle chuti osolíme a okořeníme. Nádivkou naplníme kuře a potřeme ho olejem a vegetou. Kysaným zelím vysteleme pekáč, položíme na něj kuře a dáme péct do vyhřáté trouby. Pokud je zelí příliš kyselé, část vody vyždímeme. Pečeme podle velikosti kuřete 80 až 120 minut. Podle potřeby dolíváme vlažnou vodou, aby se kuře nepřipeklo. Zelí občas promícháme, aby se nepřipálilo. Podáváme s vařenými bramborami.

 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus