Kuře na víně

 

Kuře na víně

Potřebujeme:

1 větší kuře do 2 kg, 250 g šalotky, 2 stroužky česneku, menší svazek tymiánu, 350 ml červeného vína, 100 ml slepičího vývaru, bobkový list, olej, sůl

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme, rozdělíme asi na 6-8 částí a osolíme. Šalotku očistíme a pokrájíme na štvrtinky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky.

Menší plech nebo Jánskou mísu vymastíme a přidáme kousky masa. Šalotku, česnek, žampiony a bobkový list, osolíme a okořeníme a posypeme posekaným tymiánem.

Vše zalijeme červeným vínem a 10 minut pečeme, dokud se víno téměř odpaří. Potom přilijeme slepičí vývar a přikryté pečeme ještě asi 20 minut.

Posledních 5 minut pekáč odkryjeme a maso zapečeme dorůžova.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus