Kuře na uhorský způsob
Kuře na uhorský způsob
Potřebujeme:
1 kuře, 4 cibule, 5 červených nebo zelených paprik, 2 pálivé papričky, 1 větší karotka, rajčatový protlak, sádlo, olej, 10 g hladké mouky, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Očištěné a umyté kuře rozporcujeme a osolíme.
Tři cibule nadrobno pokrájíme a spěnímet na sádle. Přidáme kuře, podlejeme vývarem nebo vodou a dusíme. Očištěné papriky, pálivé papričky a uvařenou karotku rozsekáme na jemném mlýnku, přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci oleje, mletý pepř a sůl.
Vše spolu promícháme a chvíli povaříme. Přidáme ke kuřeti, když je napůl měkké. Podlejeme a kuře udusíme do měka. Podáváme s těstovinami nebo s chlebem.