Kuře na pomerančích s mandlemi a mrkví

Použité suroviny:

45 g sušených hub šitake | 450 g kuřecích prsíček | 1 velký pomeranč | 75 g mrkve | 1 lžička škrobové
moučky | 75 g mandlí | 4-5 lžic oleje | 1 kousek čerstvého zázvoru | 3 jarní cibulky | dle chuti: sojová
omáčka | 150 g sójových výhonků | dle chuti: sůl a pepř

Jak recept připravit:

Houby na 20 minut namočíme. Maso nakrájíme na proužky. Pomeranč vymačkáme. Směs z 1 PL pomerančové šťávy,
soli a škrobové moučky vetřeme do masa. Necháme 15 minut odležet. Mandle oloupeme. Mrkev očistíme a pokrájíme
na proužky. Zázvor oloupeme a nasekáme. Cibule nakrájíme na kolečka. Ve velké pánvi (nejlépe Woku) rozpálíme
olej, maso v něm krátce osmahneme a pak přidáme mrkev, cibuli, mandle, zázvor a zbylou pomerančovou šťávu. Za
stálého míchání opékáme asi 8-10 minut. Přidáme houby se třemi čtvrtinami vody, v níž se namáčely a sójové
výhonky. Povaříme a okořeníme sójovou omáčkou a pepřem. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus