Kuře na orientální způsob
Kuře na orientální způsob
Potřebujeme:
1 kuře, olej, máslo, cibuli, koření, 3-4 stroužky česneku, konzervu celých malých žampionů, zelené papriky, červené papriky, větší rajčatový protlak, 2-3 dcl bílého vína
Jak na to:
Kuře umyjte a naporcujte. Kuře polejte bílým vínem. Ve větším hrnci roztavíme máslo, přidejte olej a speňte na něm cibuli. Do hrnce přidejte naporcované kuře, nechte ho osmahnout do bíla a trochu poduste.
Dosud nepřidávejte do hrnce nic, až když je kuře trochu udušené a bílé, přidejte vodu, víno, sůl, protlačeným česnekem, bylinková sůl nebo zelené bylinky, např.. bazalku, pažitku, šalvěj, šafrán a dusit do měkka.
Pak kuře dejte na talíř a udělejte omáčku. Do hrnce přidejte větší rajčatový protlak, nechte přejít varem a ponorným mixérem rozmixujte omáčku do hladka. Pak vraťte kuře zpět do hrnce. Samozřejmě, stále vařte.
Ještě rychle nakrájejte zelené a červené papriky na silnější proužky, konzervu celých malých žampionů a vložte je do hrnce. Vařte asi dvě-tři minuty, papriky by měli zůstat tvrdé, křupavé a šťavnaté.
Podáváme s rýží.